Jag spinner vidare på mitt man tager vad man haver-bröd.

Den här gången hittade jag en påse torkade tranbär i skafferiet som fick smaksätta brödet tillsammans med mörk sirap. Resultatet blev ett saftigt och mycket gott bröd som dessutom är väldigt lätt att baka.

Bröd med linfrön och torkade tranbär

5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
0,75 dl linfrön
100 g torkade tranbär
4 dl filmjölk
0,75 dl mörk sirap

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda mjöl, linfrö, salt, bikarbonat och tranbär i en bunke.

3. Tillsätt filmjölk och sirap. Rör ihop till en kladdig deg.

4. Lägg bakplåtspapper i en avlång form, eller smörj formen med lite olja. Häll i degen.

5. Grädda mitt i ugnen ca 50 minuter.

6. Tag ut brödet från formen och låt det svalna på galler.

20131121-163626.jpg

Advertisements