Är du sugen på romantik, intriger och erotik i 1600-talsmiljö? Då är De skandalösa (Damm förlag) av Simona Ahrnstedt definitivt något för dig.

I boken möter vi den fattiga fröken Magdalena Swärd som får anställning som sällskapsdam åt friherrinnan Venus. De beger sig tillsammans med rikets aristokrater till slottet Wadenstiena där greve Gabriel Gripklo ska välja en lämplig hustru. Magdalenas uppgift är att finnas med som förkläde, och att se till att Gabriel väljer den vackra Venus till maka. Men ingenting blir som de tänkt… Staka känslor väcks och passionen flödar. Kort sagt är det upplagt för skandal på slottet.

Jag blev väldigt gripen av boken, och lyssnade roat på drygt 20 kapitel. Sedan tappade handlingen fart och ersattes med en hög dos erotik. Jag lyckades inte riktig engagera mig i karaktärerna längre, men kanske klarar andra det bättre.

Språkligt sett så är det mycket “Herre Gud!”, “Gode Gud!”, “Verkligen!” och “Exakt!” Lite torftigt alltså, men definitivt med både flyt och glöd.

Jag gillar att Ahrnstedt låter kvinnorna njuta av sex, och att de strävar efter självständighet. Sedan gillar jag ju bokens övergripande budskap: att kärleken, den sanna kärleken, övervinner allt.

Andra som skrivit om boken:
Fiktiviteter
Tråktanten
Monicas bokläsardagbok

Boken kan beställas från Adlibris och Cdon. Jag lyssnade via Storytel.

20131125-005103.jpg