Det är sällan jag har lamm i matlagningen, men efter att ha provat den här läckerheten kan det säkert bli oftare. Lammfärsbiffarna serveras med varm aubergine och en fetaostkräm.

Ca 400 g lammfärs
Vitlök
Salt
Svartpeppar
Ca 1msk matolja

1 aubergine

2dl turkisk yoghurt
2msk citron
150g fetaost
Rosmarin eller någon annan god krydda

Skär auberginen i ca 1/2cm breda skivor. Salta och lägg dem i ett durkslag.

Lägg färsen i en bunke och blanda ner pressad vitlök efter behag, salt, svartpeppar och olja.

Häll yoghurten i en skål. Tillsätt smulad fetaost, citron och någon god krydda.

Kläm ut överflödig vätska ur auberginerna och stek dem lägg i olja.

Forma färsen till små biffar och stek dem i olja, ca 2 minuter på varje sida.

Servera gärna med pitabröd och en grönsallad. Vi valde att även ha ugnsbakad mandelpotatis till, vilket passade alldeles utmärkt.

Gör rätten glutenfri genom att välja en glutenfritt pitabröd.

Gör rätten laktosfri genom att använda laktosfri fetaost och yoghurt. Kontrollera innehållet i brödet.

20121116-221829.jpg