Det här receptet ger saftiga fläskkotletter, och en mycket god sås. Servera gärna med potatis, ris, pasta eller något annat gott som gör sig bra till sås. Vi åt pommes frites, men det var jag inte helt nöjd med eftersom pommes inte suger åt sig såsen så bra.

Fläskkotletter med vitlök och rosmarin

5 fläskkotletter
1 tsk salt
2 kryddmått svartpeppar
3 msk rosmarin
Smör, olja eller margarin till stekningen
2 dl matlagningsgrädde, alternativt gräddmjölk
1-2 klyftor vitlök

1. Torka kotletterna. Strö på salt, peppar och 2 msk av rosmarinen.

2. Häll matfettet i en stekpanna, och stek kotletterna i 1-2 minuter per sida så att de får färg.

3. Tillsätt matlagningsgrädden och vitlöken. Låt småkoka under lock tills kotletterna är tillagade rakt igenom. Testa gärna genom att skära intill ett ben och se om det är rött. Koktiden ligger mellan 5-15 minuter.

4. Smaka av såsen och tillsätt eventuellt mer salt, peppar och vitlök. Strö den sista matskeden rosmarin över kotletterna.

Gluten/laktos

Maträtten är fri från gluten. Glutenfri pasta finns i större butiker. Använd laktosfri grädde/mjölk och stek inte köttet i smör vid laktosintolerans.

20131101-213534.jpg