Lättlagat? Snabbt? Gott? Billig? Jajsmen! 

Den här behändigt maträtten hittade jag på Arla.se. Måste erkänna att jag inte mätte särskilt noggrant, utan gick på känn. Vi serverade pannan med spagetti, men den kan säker göra sig fint som tillbehör till kött/fågel- eller fiskrätter också. Den här gången använde jag koncenverade champinjoner, men rätten blir ju lite lyxigare med färska.

Panna med vitkål och champinjoner

250 g. vitkål                                     300g. champinjoner                              1 klick smör eller lite matolja         2dl matlagningsgrädde                         1 msk kantarellfond                           0,5 dl hackad persilja

1. Strimla vitkålen. Rensa och dela champinjonerna om du använder färska.

2. Fräs vitkålen och champinjonerna i en stekpanna med smör eller olja så att vitkålen blir mjuk.

3. Tillsätt matlagningsgrädde och kantarellfonden. Låt koka några minuter.

4. Häll över persilja och servera.

Gluten/laktos

Rätten är fri från gluten. Använd laktosfri mellangrädde vid laktosintolerans, och byt ut smöret mot olja eller annat laktosfritt alternativ.

  

Advertisements