Grytor är bra på många sätt. De smakar gott, är lätta att laga och perfekta för att göra av med matvaror 

  som blivit liggande. Just den här köttgrytan kom sig av att det fanns tomatjuice, rödlök och grytbitar som väntade på bättre tider. Och bra tider blev det! Grytan fick en härligt mustig smak och tog slut på ett kick. Vi serverade grytan med ris, men det passar säkert bra med potatis eller couscous också. 

Mustig köttgryta med tomat och morot

400 g grytbitar av fläskkött

Smör eller olja till stekning

2 stycken rödlökar

2 morötter

5 dl tomatjuice

1 tärning grönsaksbuljong 

2 kryddmått svartpeppar 

1. Bryn grytbitarna i en stor gryta med lite smör eller olja.

2. Skala löken och morötterna. Dela dem i ganska stora bitar och lägg i grytan.

3. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka under lock i ungefär 1 timme.

4. Smaka av soppan. Kanske vill du tillsätta salt eller lite mer peppar.

Gluten/laktos

Kontrollera innehållet i buljongtärningen med avseende på gluten och laktos. Använd olja eller något annat laktosfritt matfett till stekning vid laktosintolerans.