Receptet på den här pajen har jag fått av rehabgruppen (arbetsterapeuter och fysioterapeuter) på mitt jobb, men jag tror att det kommer från Ica från början. Det är en klassiskt god rabarberpaj som blivit extra mumsig med hjälp av en deciliter kokos i smuldegen. 

Servera med glass och eller vaniljsås, och gärna några färska jordgubbar om säsongen tillåter. Låt pajen svalna lite innan servering.

Rabarberpaj med ton av kokos

Rabarberblandning

  • 500 g rabarber
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl 

Smuldeg

  • 100 g smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn 
  • 1 dl kokos
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala rabarbrena om de har tjockt skal, annars kan du låta skaket vara kvar. Dela rabarbrena i småbitar och lägg i en ugnssäker form.
  3. Strö över socker och potatismjöl. Blanda om och ställ formen åt sidan.
  4. Smält smöret till smuldegen i en kastrull.
  5. Tillsätt övriga ingredienser direkt i kastrullen och rör om.
  6. Fördela smuldegen över rabarberblandningen.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

Gluten/laktos 

Vid glutenintolerans: Använd Maizena eller glutenfri mjölmix istället för vetemjöl. Välj havregryn som är gjorda av ren havre.

Vid laktosintolerans: Använd laktosfritt smör. Servera pajen med laktosfri glass eller vaniljsås.


Advertisements