De här muffinsen passar bra att ta med på utflykten, men kan såklart ätas hemma i köket också. Kanske som tillbehör till soppan eller som ett gott mellanmål. Muffinsen blir fort torra, så om du inte ska äta dem inom 1-2 dagar så rekommenderar jag att du fryser in dem.

Receptet kommer från Hemtrevlig.se Jag har bytt ut lingonen mot tomatpesto och kryddblandningen mot oregano. Om du inte har tomatpesto hemma så går det säkert bra med tomatpuré.

Vegetariska pizzamuffins

  • 4 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 0,5 dl matolja
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl 
  • 1 tsk salt 
  • 2 tsk bakpulver 
  • 2 rödlökar
  • Lite smör eller olja
  • 1 dl riven ost
  • 3 msk oregano
  • 3 msk tomatpesto
  1. Sätt ugnen på 200 grader och ställ 12 stora eller 24 små muffinsformar på en plåt.
  2. Vispa ihop ägg, gräddfil och olja i en bunke.
  3. Rör ner vetemjöl, grahamsmjöl, salt och bakpulver. Blanda till en slät smet och ställ åt sidan.
  4. Skala och hancka rödlökarna. Stek i lite smör eller olja.
  5. Häll löken, osten, oreganon och tomatpesto i smeten. Rör om.
  6. Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen. Små muffins gräddas i 12-15 minuter, och stora muffins i ca 20 minuter.
  7. Låt svalna på galler.

Gluten/laktos 

Muffinsen innehåller gluten. Använd olja eller laktosfritt smör vid laktosintolerans.

Advertisements