Vi fortsätter att äta vegetariskt på tisdagar, och i tisdags blev det den här goda pastasåsen med grönkål, ost och frön. Såsen blev härligt krämig, och grönkålen passade väldigt bra ihop med osten. Dessutom är såsen både lättlagad och snabblagad!

I receptet på Arla.se använda de färsk grönkål, men jag körde på den djupfrysta varianten. 

Pastasås med grönkål och ost

  • 500 g djupfryst grönkål
  • 2 dl naturell crème fraishe
  • 1/2 tärning grönsaksbuljong 
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200-300g lagrad riven ost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Solrosfrön (till serveringen)
  • Pumpakärnor (till serveringen)
  1. Häll grönkålen i en kastrull och tina under omrörning på medelvärme.
  2. Tillsätt crème fraishe, buljongtärning och pressad vitlök. Låt koka ca 3 minuter.
  3. Häll i osten och låt den smälta.
  4. Smaka av med salt och peppar. 
  5. Servera med pasta, pumpakärnor och solrosfrön.

Gluten/laktos 

Vid glutenintolerans: Kontrollera innehållet i buljongen. Servera såsen till en glutenfri pasta. 

Vid laktosintolerans: Amvänd laktosfri crème fraishe och kontrollera innehållet i buljongen. 

Här fick såsen och pastan sällskap av några gula tomater.

Advertisements