Den här kakorna kan jag verkligen rekommendera! De är goda, enkla att göra och kan lätt anpassas för att bli gluten- och laktosfria. Egentligen räcker det att bara höra namnet, chokladkaka med kokostosca, för att längta till nästa fika. 

Receptet kommer från Recepten.se

Chokladkaka med kokostosca 

Kakan:

  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl eller glutenfri mjölmix
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 kryddmått salt
  • 1 dl kakao

Kokostoscan

  • 75 g smör
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl grädde
  • 200 g kokos
  1. Börja med kakan! Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. 
  4. Häll det smälta smöret och övriga ingredienser till kakan i bunken. Blanda om.
  5. Lägg bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten. Grädda ca 12-15 minuter.
  6. Gör kokostoscan under tiden! Smält smöret i en kastrull och häll sedan i de andra ingredienserna. Låt småkoka under omrörning i 5 minuter. 
  7. Bre kokostoscan över kakan när den gräddats färdigt. Ställ sedan in den igen och grädda ca 8-10 minuter.
  8. Skär upp kakan i rutor när den svalnat lite.

Gluten/laktos

Använd glutenfri mjölmix istället för vetemjöl vid glutenintolerans. Använd laktosfri grädde och laktosfritt smör vid laktosintolerans.

Advertisements