För några månader sedan skrev jag om kulturella saker jag såg fram emot inför hösten 2016. Då var det bokcirkar och tre föreställningar som hägrade. Nu vill Kulturkollo att vi nämner 3 kulturbegivenheter att se fram emot under 2017. Och visst finns det mycket att se fram emot! Dessutom är vi ju bara i början på 2017 , så  jag vet förmodligen inte om allt jag bör se fram emot än.

Lässammarbeten

Just nu har jag flera lässammarbeten på gång, och det är väldigt roligt. Jag har läst mycket sedan jag var i 8-årsåldern, men det här med gemensamma läsupplevelser är något ganska nytt för mig. Nästa vecka drar Kulturkollos bokcirkel om Mamma är bara lite trött igång, och jag ser fram emot att delta i diskussionerna. Bokcirkeln på jobbet ska träffas om några veckor för att prata om Jag heter inte Miriam, en bok jag tycker väldigt bra om. Mitt nyaste lässammaebete är att både jag och äldsta dottern är med i en Barn- och ungdomsbokutmaning. Jag ser verkligen fram emot att prata böcker med min stora tjej!

Boksläpp

Jag är helt fast i Elena Ferrantes Neapel-serie och ser mycket fram emot Det förlorade barnet som släpps i juni.

Resor

Jag har hela tre resor planerade under 2017. I mars blir det en Stockholmshelg med äldsta dottern, i juni blir det Rhodos med makens släkt och på höstlovet blir det London med äldsta dottern, min kompis E och några vänner till henne. Ingen av resorna är planerade i detalj än, men jag är säker på att i alla fall resa 2 och 3 kommer bjuda på kulturupplevelser för mig. (Det finns absolut kultur i Stockholm, men den här weekendresan kommer ha mer fokus på shopping och mys.)

Hur ser kulturåret 2017 ut för dig?

En bok att se fram emot.