Den här maten lagade vi på en vegetarisk tisdag här hemma för några veckor sedan. Jag lagade den för att jag var sugen på spenat, men ett av barnen sa att hen tyckte om maten fast det var spenat i. Ja, så kan det vara! 

Rostade pinjenötter var en ny grej för mig, och det var väldigt gott! Fick stoppa mig själv för att inte äta upp allihop innan maten var klar.

Idén till receptet kommer från Ica.

Pastasås med spenat, bönor och pinjenötter 

  • 50-75 g pinjenötter 
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Ca 1 msk smör
  • 400 g fryst spenat
  • 2,5 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • Ca 400 g blandade bönor
  • 0,5-1 msk rosmarin
  • Salt och peppar
  • 250 g körsbärstomater
  1. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna utan smör eller olja. Häll dem i en skål och servera som tillbehör.
  2. Skala och finhacka gul lök och vitlök.
  3. Häll smöret i stekpannan och stek lökhacket i pannan. Stek tills den gula löken blivit blek och mjuk.
  4. Tillsätt den frysta spenaten och stek några minuter.
  5. Häll i grädde, vatten, buljong och bönor. Låt koka ca 5 minuter. 
  6. Smaka av med rosmarin, salt och peppar.
  7. Dela tomaterna i halvor, och vänd ner dem i såsen före servering. 

Gluten/laktos 

Vid glutenintolerans: kontrollera innehållet i buljongtärningen. Välj glutenfri pasta.

Vid laktosintolerans: stek löken i laktosfritt smör eller olja. Använd laktosfri grädde. Kontrollera innehållet i buljongtärningen.

Advertisements