Det bakades en hel del under 2016, och i synnerhet matbröd. Uppsvinget för brödbaket har jag böckerna Det lilla bageriet på strandpromenaden och 100 Great Breads att tacka för. Jag tyckte det var väldigt roligt att mitt intresse för böcker fick påverka mitt intresse för bakning. Annars är bakböcker ett ganska outforskat område för mig, men kanske blir 2017 bakböckernas år gör mig. Den som bakar får se…

Utan inbördes ordning kommer favoriterna bland årets brödrecept:

Förutom ett uppsving för brödbaket så var 2016 året när jag kom på att jag, föga estetiska människa, ändå kan tycka det är kul att dekorera tårtor ibland. Döttrarna fick varsin på sina respektive födelsedagar, och den yngsta fick även en på sin namnsdag. Dessutom blev det EB jordgubbstårta till maken. Jag kommer aldrig bli en som gör fantasifulla Disney-tårtor av sugar paste, men det är väldigt härligt att komma över sådana där motstånd som hindrar en från att våga testa saker. 

Jag vet inte riktigt vad 2017 har i sin degbunke åt mig. Kanske börjar jag baka surdegsbröd! Eller slår på stort och bjuder på 7 sorters kakor. 

Jag önskar dig ett gott nytt år, och lycka till med bakandet! 


En 6-årsdag, en Elisabet-namnsdag, en 13-årsdag och en 43-årsdag.