En indisk gryta med grekisk ost, lagad i ett svenskt kök, hur gott blir det? Svar: Det blir väldigt gott!

    I det här receptet används en färdig kryddblandning, men det går naturligtvis bra att krydda efter eget tycke och smak istället. Smaken blir härligt stark om hela påsen med kryddblandning används, så den som vill ha rätten mildare kan nöja sig med ca 3/4 av påsen.

    Servera gärna med ris, mangochutney samt naan- eller chapatibröd.

    Receptet kommer från Santa Maria.

    Garam masala med halloumi 

    • 200 g halloumi 
    • Ca 1 msk olja
    • 250 g kikärtor 
    • 200 g bladspenat 
    • 1 påse Santa Maria Indian Spices garam masala 
    • 2 dl grädde
    • 1 dl vatten
    1. Skär halloumin i bitar och stek dem i en panna med olja. Ta sedan bort osten från stekpannan.
    2. Låt kikärtorna rinna av. Häll dem i stekpannan och tillsätt bladspenat, kryddmix, grädde och vatten. 
    3. Låt koka i 5-10 minuter. Rör om emellanåt.
    4. Blanda i halloumin innan rätten serveras.

    Gluten/laktos

    Kontrollera innehållet i kryddmixen med avseende på gluten och laktos. Använd laktosfri grädde vid laktosintolerans.

    Advertisements