Jag har inte varit så förtjust i rödbetor förut. De har liksom smakat för mycket… rödbeta. Men efter att ha ätit en väldigt god rödbetspaj och de här chèvregratinerade betorna så tar jag tillbaka allt. Rödbetor kan helt enkelt vara underbart gott! 

Oavsett om du känner dig skeptisk till rödbetor, eller om du redan är frälst så tycker jag att du ska prova den här rätten.  Rätten kan serveras som förrätt eller tillbehör.

Receptet kommer från köket.se

Rödbetor med chèvre, honung och pinjenötter

  • 4 rödbetor
  • 200 g chèvre
  • Flytande honung
  • Pinjenötter
  • Några rocculablad
  1. Skala rödbetorna och koka dem i ca 20 minuter.
  2. Skiva rödbetorna tunt och lägg dem i en ugnsfast form.
  3. Dela osten i små bitar och strö ut över rödbetorna. Ringla över honung.
  4. Tillaga mitt i ugnen ca 5 minuter på 250 grader.
  5. Häll över pinjenötter. Garnera med rocculablad.

Gluten/laktos

Rätten innehåller inte gluten. Chèvre innehåller bara en låg mängd laktos, och brukar tolererades av personer med laktosintolerans, men fråga personen själv för säkerhets skull!