Visst är det både charmigt och gott med småkakor! De här små godbitarna bakade jag i förrgår kväll, och trots ransonering är de redan slut. 

Jag hittade receptet hos Sabina på Sweet and simpel och föll direkt för idén med kärleksmumsglasyr på en småkaka med chokladsmak. Namnet kärleksmumssnittar känns ju i krångligaste laget, så kanske kommer de kallas kärlekssnittar här i huset. 

Om du vill baka vanliga kärleksmums så finns mitt bäste recept här.

Kärleksmumssnittar 

Degen:

  • 100 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • 0,5 tsk bakpulver

Pensling:

  • 1 ägg

Glasyr:

  • 75 g smör
  • 0,5 dl kakao
  • 0,5 dl starkt kaffe
  • 3 dl florsocker
  • 2 msk vaniljsocker 

Garnering:

  • Kokos
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Börja med degen! Vispa smör och socker smidigt i en bunke.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en deg.
  4. Dela degen i tre delar och rulla till långa korvar. Lägg korvarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
  5. Pensla deglängderna med ett uppvispat ägg, och grädda i ugnen ca 10-12 minuter.
  6. Under tiden kan du fixa glasyren! Smält smöret i en kastrull och rör i övriga ingredienser.
  7. När kakorna är färdiggräddade kan du bre på glasyren och strö över kokos.
  8. Låt kakorna svalna lite och skär dem sedan till snittar. Om glasyren känns lös kan du ställa in snittarna i kylen eller frysen en stund.

Gluten/laktos 

Vid glutenintolerans: Det borde gå bra att byta ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix, men jag har inte testat det själv.

Vid laktosintolerans: Använd laltosfritt smör i degen och glasyren.

Advertisements