Kanelbullens dag går aldrig obemärkt förbi här hemma. Kanelbullar är helt enkelt för gott för det! I år uppmärksammade vi dagen genom att baka och äta kanelbullemuffins. Receptet kommer från Lindas bakskola.

Kanelbullemuffins 

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl filmjölk 
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver 
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 kryddmått salt

Fyllning:

  • 25 g rumsvarmt smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk kanel

Topping:

  • Kanel
  • Pärlsocker
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ihop smöret och sockret i en bunke.
  3. Tillsätt äggen och vispa en stund till. 
  4. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn smet.
  5. Fyll muffinsformarna till hälften med smet. Ställ undan resten av smeten så länge. 
  6. Blanda ihop fyllningen i en skål, och lägg en klick på varje muffins.
  7. Häll resten av smeten ovanpå fyllningen. 
  8. Strö kanel och pärlsocker över muffinsen.
  9. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

Gluten/laktos

Vid glutenintolerans: Byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix och öka mängden bakpulver till 3 tsk.

Vid laktosintolerans: Använd laktosfritt smör och laktosfri filmjölk.

Advertisements