Nu är det blåbärstiser, och flera av mina vänner har plockat mängder av bär ute i skogarna. Själv råkande jag hamna på sugen som ledde rakt till ICAs frukt- och gröntavdelning. Oavsett vilken stig du tar så är det väldigt gott med blåbär. Till exempel i muffins. 

De har muffinsen fick en härligt fast och mjuk konsistens. De blev både goda och fina, men nästa gång ska jag öka mängden blåbär lite samt lägga till en tesked vaniljsocker. 

Receptet kommer från Paul Hollywoods bok 100 Great Breads.

Blåbärsmuffins 

  • 250 g rumsvarmt smör 
  • 185 g strösocker
  • 4 ägg
  • 250 g vetemjöl special
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 100 g blåbär
  • Florsocker
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa smör och socker till en slät deg.
  3. Tillsätt äggen och vispa i 5 minuter.
  4. Häll i mjöl och bakpulver. Rör om.
  5. Ställ 12-16 muffinsformar på en plåt och fördela smeten i dem.
  6. Tryck försiktigt ner blåbären i muffinsen.
  7. Grädda ca 12-15 minuter.
  8. Låt svalna på ett galler, och plundra på florsocker inför serveringen.

Gluten/laktos 

Muffinsen innehållet gluten. Använd laktosfritt smör vid laktosintolerans.