Mums, mums, det är så gott med kikärtsbiffar! Dessutom är det en billig rätt att laga till. Biffarna kan serveras med diverse olika tillbehör, men mina favoriter är ugnsbakade rotfrukter och morotstzatziki. Receptet på kikärtsbiffarna kommer från Jennys matblogg.

Kikärtsbiffar 

  • 2 burkar/förpackningar kokta kikärtor
  • 1 tsk salt
  • 1 kryddmått svartpeppar
  • 1 klyfta pressad vitlök
  • 1,5 msk hackad persilja 
  • 1 ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • Vetemjöl
  • Rapsolja
  1. Skölj kikärtorna och mixa dem med en stavmixer.
  2. Tillsätt salt, peppar, vitlök, persilja, ägg och ströbröd. Blanda ordentligt.
  3. Forma smeten till biffar och vänd dem i vetemjöl.
  4. Stek biffarna i rapsolja. Och snåla inte på oljan här!

Gluten/laktos

Använd glutenfritt ströbröd vid glutenintolerans. Byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix eller glutenfritt ströbröd. Kikärtsbiffarna innehåller inte laktos. 

Kikärtsbiffar med ugnsbakade rotfrukter och morotstzatziki.

Advertisements