Hur många böcket har du på gång samtidigt? Läser du helst en i taget, eller har du travar med titlar på gång samtidigt? 

Själv har jag nyligen hittar det optimala konceptet för min slalomläsning.

Slalomläsning ja, det är när man har flera böcker på gång samtidigt och läskryssar lite snyggt emellan dem. 

Det som funkar allra bäst för mig är att ha tre titlar på gång. Av dem ska det vara en “vanlig” bok, en ljudbok och en e-bok. Då har jag alltid ett format för varje tillfälle. Pappersboken är fortfarande normen för mig, och den som brukar komma i första hand. Sedan är ljudboken ett perfekt komplement för lägen där man inte kan läsa, som t ex vid promenader och bilkörning. E-boken har jag på mobilen, och den är smidigt att plocka fram om jag får en liten stund över någonstans.  En extrabonus är att den kan läsas även där belysningen är dålig. För att ta ett exempel från verkligheten:

Jag och dottern sov över hos vår kompis C. Dottern hade somnat, men den arma modern var fortfarande vaken. Vågade dock inte tända lampan av rädsla för att väcka den övertrötta 5-åringen. Då var det helt perfekt och mysigt att ta fran e-boken för lite läsning med sötnosen snusade bredvid.


Sötnosen.

Förutom att den här varianten av slalomläsning öppnar för bokupplevelser i många olika sammanhang, så tror jag också att de olika formaten hjälper mig att hålla isär handlingen i böckerna. Just nu är det Vi av Kim Thúy, Det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan samt No och jag av Delphine de Vigan som utgör portarna i min litterära slalmbacke.Vad läser du nu? Och hur många böcker brukar du ha på gång samtidigt?