Den här maträtten blev snabbt en favorit i Balbokmat-familjen. Enkel och väldigt god! Jag tycker bäst om majstortillas, men det funkar bra med vetetortillas också. Bestäm själv hur stark du vill ha rätten genom att anpassa mängden kryddmix och styrkan på såsen. Om du inte vill använda halvfabrikat så går det bra att blanda egen kryddmix och sås. Servera gärna med grönsaker och crème fraishe eller guacamole.

Vegetariska enchilladas 

  • 150 g quornfärs 
  • Lite smör eller matolja
  • 1 dl vatten
  • 0,5-1 påse tacokryddmix
  • 6-8 tortillabröd 
  • 0,5-1 burk tacosås (ca 230g)
  • Riven ost
  1.  Sätt ugnen på 225 grader. Stek upp quornfärsen i en stekpanna med en klick smör eller en skvätt olja.
  2. Tillsätt vatten och kryddmix. Rör om och låt koka några minuter.
  3. Lägg färsen i bröden och rulla ihop dem. Lägg rullarna med skarven nedåt i en smord ugnssäker form. Lägg gärna rullarna tätt ihop.
  4. Bred på tacosåsen och häll över rikligt med riven ost.
  5. Grädda i ugnen ca 10 minuter. 

Gluten/laktos

Använd laltosfritt smör eller olja vid laktosintolerans. Använd glutenfria tortillabröd vid glutenintolerans.

Advertisements