Den här äppelkakan gjorde jag till barnens skolavslutningsfika, och den blev så härligt god. Saftig, mjuk och lagom söt. Dessutom är den lätt att göra! Receptet kommer från Mitt kök.

Saftig äppelkaka 

  • 150g smör
  • 2dl socker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 dl mjölk
  • 2 äpplen
  • 2 msk socker
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Eventuellt lite pärlsocker 
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smör och socker smidigt i en bunke. Använd gärna elvisp.
  3. Tillsätt äggen under omrörning.
  4. Blanda i mjöl, bakpulver och mjölk.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24cm i diameter.
  6. Skala, kärna ut och skär äpplena i tunna klyftor.
  7. Vänd klyftorna i en blandning av socker, kanel och vaniljsocker.
  8. Lägg klyftorna på kakan och strö ev över pärlsocker.
  9. Grädda ca 40 minuter.

Gluten/laktos

Använd laltosfritt smör och mjölk vid laktosintolerans. Kakan innehåller gluten.

Advertisements