På många sätt är Miniatyrmakaren (Modernista) av Jessie Burton en spännande och nästan förtrollande bok. 

  18-åriga Nella lämnar sin familj på den den Holländska landsbygden och flyttar in till Amsterdam för att bli köpmansfru. Väl på plats märker hon snabbt att livet inte kommer bli som hon tänkt sig. Maken Johannes Brandt visar henne föga intresse, och svägerskan Marin är nära på fientliga inställd. Dessutom ruvar huset på flera hemligheter….

  För att förströ sig får Nella ett stort dockskåp av sin make i försenad bröllopspresent. Hon börjar beställa möbler från den mystiska Minityrmakaren och tillvaron blir allt mer komplicerad. För hur kan Miniatyrmakaren veta så mycket om familjen Brandt? Eller är det så att miniatyrmakarens figurer påverkar verkligheten?

  Boken bjuder på mystik, kärlek, intriger och vänskap. Dessutom kommer döden på besök. Och något boken är full av är underbara beskrivningar. Jag ser huset Brandt framför mig, och jag känner smaken av hushållerskans Cornelias kakor.

  Ibland känns intrigerna och personbeskrivningarna inte riktigt färdigarbetade. Det blir stundom platt, övertydligt och lite ryckigt i berättandet. Men på det stora hela är det spännande och läsvärd bok.

  Andra som har skrivit om boken: Eli läser och skriverJohannes deckarhörnaOch dagarna gårZellys bokblogg med flera.

  Boken kan beställas från/lyssnas på hos AdlibrisPlusbokBokusStorytel.