Idag är det chokladbollens dag, och hur skulle man kunna fira den dagen bättre än genom att baka och äta chokladbollar?

Idén till den här receptet kom när jag hittade ett paket mörk blockchoklad i skafferiet. Sedan smygkikade jag lite på Emmas recept.

Vill du läsa min hyllning till chokladbollen? Kolla här!

Extra chokladiga chokladbollar

  • 75 g smör
  • 75 g mörk choklad 
  • 1,5 dl socker
  • 0,5 dl kaffe
  • 1 msk kakaopulver 
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl havregryn
  • Pärlsocker, kokos eller strössel 
  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Bryt chokladen i bitar och rör ner den i smöret så den smälter.
  3. Häll i socker, kaffe, kakao, vaniljsocker och havregryn. Blanda till en smet.
  4. Låt stå i kylskåpet och svalna ca 30 minuter.
  5. Forma smeten till bollar och rulla dem i pärlsocker, kokos eller strössel.
  6. Låt stå i kylen ca 30 minuter,

Gluten/laktos

Använd glutenfria havregryn vid glutenintolerans. Kontrollera chokladen med avseende på gluten och laktos. Använd laktosfritt smör vid laktosintolerans.


Selma Chokladboll njuter för fullt.


Advertisements