Korv stroganoff är inte min favorit, men när falukorven byts ut mot halloumi och linser så blev det plötsligt en väldigt god rätt.

Nästa gång jag gör stroganoffen ska jag ändå göra en liten ändring. Istället för att låta halloumin koka med i såsen ska jag steka den separat och vänta med att lägga den i såsen tills dess att rätten serveras. Men att låta halloumin koka med i såsen (som i receptet nedan) var också väldigt gott, så prova dig fram!

Receptet kommer från Coop.se

Halloumistroganoff 

  • 1 dl röda linser, plus vatten till kokning
  • 1 gul lök
  • Olja till stekning
  • 2 morötter 
  • 200 g halloumiost
  • 2 msk tomatpuré 
  • 2,5 dl matlagningsgrädde 
  • 2 dl passerade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning 
  • 1 msk balsamvinäger 
  • 1 tsk timjan
  • Ev. salt och peppar
  1. Koka linserna enligt anvisningen på paketet.
  2. Hacka löken och stek den några minuter i oljan.
  3. Skala morötterna. Skär dem och halloumin i stavar. Häll ner i stekpannan tillsammans med löken.
  4. Häll av vattnet från linserna. Häll sedan linser och övriga ingredienser i stekpannan.
  5. Låt skjutsa några minuter. Smala av med salt och peppar.

Gluten/laktos

Använd laktosfri halloumi och matlagningsgrädde vid laktosintolerans. Kontrollera innehållet i buljongtärningen med avseende på gluten och laktos.


Halloumistroganoff serverad med cous cous och gurka.