Det här är en riktigt mumsig kaka med mäktig chokladsmak. Om den inte behöver vara glutenfri så kan du använda vetemjöl istället för mjölmix. Servera gärna kakan ljummen med en klick vispad grädde eller glass.

Inspirationen till receptet kommer från Köket.se

Kladdkaka de lux

  • 150g smör
  • 250 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 1/2 dl socker
  • 1 msk glutenfri mjölmix
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Lite florsocker till garnering 
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Hacka chokladen och blanda med smöret. Rör om tills chokladen smält.
  4. Tillsätt ägg, socker, mjölmix och bakpulver. Blanda ordentligt.
  5. Smörj och bröa en form med löstagbar botten. Bröa gärna med den glutenfria mjölmixen.
  6. Grädda kakan ca 15 minuter. Den kan gärna vara lite rinnig när den kommer från ugnen.
  7. Plundra gärna över lite florsocker innan kakan ska serveras.

Gluten/laktos

Använd laktosfritt smör vid laktosintolerans. Kontrollera innehållet i chokladen med avseende på gluten och laktos.

Advertisements