Idag är det både våffeldagen, och långfredagen. När det gällde lunchen låg fokuset på den förstnämnda högtiden. 

Jag har tidigare lagt ut ett recept på frasvåfflor, men numera föredrar jag lite mjukare och segare våfflor istället. Det här receptet kommer från Arla.se, och jag har bara gjort någon liten justering.

Våfflor är ju gott med en massa olika sorters tillbehör, men just nu är det gräddfil, kräftskärtar och rödlök som är favoriten. Tätt följt av färska jordgubbar och grädde.

Våfflor

  • 100g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver 
  • 1/2 tsk salt
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  1. Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  3. Häll mjölken och äggen i bunken och vispa ordentligt.
  4. Rör ner det smälta smöret i smeten.
  5. Grädda våfflorna i ett våffeljärn. Smörj järnet med smör vid behov. 

Gluten/laktos

Våfflorna innehåller gluten. Använd laktosfritt smör och mjölk vid laktosintolerans.

   
  
Våfflor med en klick semifreddo.