En tjej på jobbet tipsade om den här rätten, och oj vad gott det blev! Biffarna blev härligt saftiga och passade väldigt bra ihop med såsen. Jag serverade rätten med cous cous, rödlök, basilika och stekt zucchini, men det funkar säkert bra med exempelvis potatis eller pasta också.

Istället för att köpa mellangrädde kan man blanda mjölk med en skvätt vanlig grädde.

Receptet finns på Ica.se Nästa gång testar jag nog att ha lite finhackad lök i biffarna. Eller ett par skedar oregano. The sky is the limit.

Färsbiffar i gräddig tomatsås

Biffarna:

  • 400 g köttfärs
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1,5 msk potatismjöl 
  • 1 dl mjölk
  • Lite smör eller olja till stekning.

Såsen:

  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 tsk soja
  1. Blanda ingredienserna till biffarna i en bunke.
  2. Forma färsen till stora biffar och stek dem ca 5 minuter i lite smör eller olja. Låt de liggs kvar i stekpannan i väntan på såsen. 
  3. Häll de krossade tomaterna i ett durkslag och låt vätskan rinna av. 
  4. Blanda tomater, mellangrädde och soja i en bunke.
  5. Häll såsen runt biffarna i stekpannan och låt puttra ca 5 minuter.

Gluten/laktos

Biffarna och såsen är glutenfria. Välj exempelvis potatis eller glutenfri pasta att servera till vid glutenintolerans. Använd laktosfri mjölk och mellangrädde vid laktosintolerans. Stek biffarna i laktosfritt smör eller i olja. 

  

Advertisements