Åh! Det känns som om hela jag är full av små förälskade fjärilar efter att ha lyssnar på Anna och den franska kyssen (Modernista) av Stephanie Perkins. Det här är feelgood när den är som allra bäst. 

Anna är 17 år och bor i Atlanta med sin mamma och lillebror. Hon trivs i skolan, har en underbar bästis och en flirt på gång med snyggingen Toff. Men så blir hon tvingad av sin pappa att läsa sista året på high school i Paris. Anna som trivs hemma och bara kan ett enda ord på franska. 

Det blir en stor omställning för Anna att komma till Paris. Hon får kämpa med att läsa sig språket och hon får skaffa sig nya vänner. De vänner hon får visar sig vara ett härligt gäng med starka personligheter. Bland vännerna finns den charmiga Étienne St. Clair som Anna blir blixtförälskad i. Men är det besvarat, och kommer de få varandra?

Livet inte bara enkelt för ungdomarna på School of America i Paris. Det är svårt att bli vuxen och frigöra sig från sina föräldrar. Och det där med kärlek är inte heller lätt alla gånger. Men som det sägs, kärleken övervinner allt!

Andra som skrivit om boken: FiktiviteterPrickiga PaulaMaddes bokbloggKulturkollo.

Boken finns bland annat hos Adlibris. Jag lyssnade på den som ljudbok via Storytel.

  
  
  
Bild från AnanyaArts.