Oftast när man bakar eller lagar mat så blir man i alla fall någorlunda nöjd med resultatet. Och ibland blir det till och med överraskande bra! Men så, vissa gånger, blir det inte alls så bra som man tänkt sig. Som när jag brände en plåt med chocolate chip cookies och när min  glace au four bara föll isär. 

Mitt senaste misstag var när auberginerullarna blev en gratäng som smakade alldeles för sött. Och tycker jag att det är för sött, då är det väldigt sött.

  
Rulladerna som blev en gratäng.

Sedan var det mina mellomuffins med kola, päron och smuldeg som bara blev torra och tråkiga i smaken.

  
Mellomuffinsen såg goda ut, men var tyvärr torra och tråkiga i smaken

Men jag tror ändå på att misslyckanden är någonting bra. Det behöver gå lite snett ibland för att kunna gå framåt. Inte så att mina misslyckanden kommer kommer leda till uppfinningar i stil med vaccinet eller pencelinet, men jag utvecklas och lär mig nytt. Dessutom kan en misslyckat bakning eller matlagning ändå vara en väldigt trevlig stund. Och när det gäller mellomuffinsen så var smeten riktigt god.