Ja! Emily Brontës klassiker Svindlande höjder (Albert Bonniers förlag) är en fantastiskt bra bok. Den innehåller starka känslor, dåligt väder, kärlek och död. Allt förlagt till två närliggande gårdar på den engelska landsbygden. 

På gården Thrushcross Grange bor familjen Linton och på Wuthering Hights huserar familjen Earnshaw och hittebarnet Heathcliff. Kärleken och hatet finns både inom familjerna och mellan dem. Brontë är en otroligt skicklig berättare och jag trollbinds av såväl intrigerna som det fantastiska språket. 

Helena tyckte väldigt illa om karaktärerna i boken, och visst, särskilt trevliga är de inte. Men då och då känner jag lite sympatier för några av dem ändå. Hushållerskan Nelly Dean gör nog så gott hon kan, och stakars Hareton visar sig ha en hel del kvaliteter till slut. Det samma får nog sägas om Cathy den yngre. Men visst, det finns ingen i boken jag vill bli bästis med. 
Nu har jag läst Svindlande höjder av Emily Brontë och  Jane Eyre (som har en mycket sympatisk huvudperson) av Charlotte Brontë.  Nu återstår att läsa Agnes Grey eller Främlingen på Wildfell Hall av Anne Brontë så är Brontë-trion komplett. 

Andra som läst boken: BokdetektivenBookTwin.
Lyssna gärna på Kate Bush’s låt Wuthering Hights när du läser boken!