Den här enkla laxrätten har blivit en riktig favorit hos familjen, och jag har lagat den flera gånger de senaste månaderna. Rätten innehåller bara fyra ingredienser och inga krångliga moment. Jag hittade receptet på recept.nu

Jag har brukat servera laxen med ris och sallad, men det passar säkert bra med nudlar eller cous cous till också.

Teriyakisås är en japansk sojasås med härligt sötsur smak. Pumpafröna ger rätten en nötig smak och en fin krispighet. Du får helt enkelt mycket smak för liten ansträngningen! 

Lax med teriyakisås 

  • 560 g laxfilé i portionsbitar
  • 1 msk olja (till formen)
  • Ca 0,75 dl teriyakisås 
  • Några matskedar pumpakärnor 
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg laxbitarna i en smord ugnsfast.
  3. Häll teriyakisåsen över fiskbitarna.
  4. Tillaga i mitten av ugnen 15 minuter.
  5. Ta ut formen och strö pumpakärnorna över laxen.
  6. Grädda i ugnen i ytterligare ca  10 minuter. 

Gluten/laktos 

Rätten är fri från gluten och laktos. (Vete används vid tillverkningen av teriyakisåsen, men den färdiga produkten är fri från gluten).