Middagen är precis avdukad och maten blev så god att jag fick en riktigt stark längtan att blogga om den. Det kändes lyxigt med kräftskärtar och saffran på en måndag, men det kan man vara värd! Rätten går snabbt att laga och kan utan problem fixas till efter jobbet. 

I receptet på Ica.se användes en färdig saffranssås, men jag vispade ihop en egen. Jag serverade maten med en grönsallad.

Rätten gick högt betyg av 4 familjemedlemmar, men underkänt av den lilla filuren som inte gillar ihopblandade saker…

Pasta med kräftskärtar och saffran

Pasta för cirka fyra portioner

3,5 dl gräddmjölk                                     

2 msk vetemjöl                                    

0,5 gram saffran                                      

1 kryddmått paprikapulver     

   0,5 tsk salt                                                 

1 kryddmått svart- eller vitpeppar

250 gram körsbärstomater                 

340  gram kräftskärtar i lake

1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. 

2. Koka upp gräddmjölk och mjöl under omrörning. Tillsätt saffran, paprikapulver, salt och peppar. 

3. Skölj tomaterna och dela de i halvor. Häll de i såsen.

4. Häll av laken från kräftskärtarna, och häll krafterna i såsen. 

5. Blanda såsen med pastan och servera.

Gluten/laktos                            Använd glutenfri pasta vid glutenintolerans. Bytt ut vetemjölet mot ett glutenfritt alternativ, till exempel Maizena. Använd laktosfri mjöl och grädde vid laktosintolerans.