En dag (Printz Publishing) av David Nicholls är en så fin bok att jag blev alldeles salig. Under de veckor jag lyssnade på boken (i strålande uppläsning av Anders Ekborg) var jag helt absorberad av Dexter och Emma liv. Dex och Em. Em och Dex.

Vi får följa dem från att de träffas den 15/7 år 1988 och 20 år framåt. En dag om året, alltid den 15/7, får vi göra ett besök hos dem. Deras vänskap prövas, stärks och dras i sär. Kärleken lurar där bakom, för visst forde de väl bli tillsammans! Eller..?

Jag tycker om att vi får följa karaktärerna under så lång tid, och jag älskar dialigerna. Vet inte om jag någon gång stött på så trovärdiga dialoger med ett sådant bra flyt tidigare. Ibland tycker jag att Emma och Dexter är alldeles hopplösa, särskilt Dexter, och jag vill bara skrika åt dem att skärpa sig. Emma, att hon måste sätta värde på sig själv och Dexter… Ja, käre Dexter, att han måste sluta supa och ligga runt. Andra gånger tycker jag otroligt synd om dem, och många gånger gör de mig mycket lycklig. 

Vill du både skratta och gråta i hängmattan? Låt En dag göra dig sällskap under semestern!

Andra som har skrivit om boken: BokhoraPocketBloggCharlotte EkbomZellys bokbloggFiktiviteter.

Se även: AdlibrisBokus.