Hos oss blir det ofta en lite lättare middag på söndagskvällarna. Just den här söndagkvällen bjöds det på vanliga  plättar och spenatplättar. Plättarna med spenat i känndes nyttigare, och är enligt mig även godare än de klassiska plättisarna. Vi serverade spenatplättarna med lingonsylt, men jag kan även tänka mig flera andra tillbehör som skulle passa bra till. Exempelvis keso och banan eller gräddfil och rårörda lingon. 

Jag stekte spenatplättarna i en vanligt plättlagg och tog i mer smör efter varannat lagg. 

Spenatplättar

150 g djupfryst spenat

2 ägg

2,5 dl vetemjöl

5 dl mjölk

1 tsk salt

Smör till stekning 

1. Tina spenaten i micron eller i en kastrull på spisen.

2. Blanda ägg, mjöl och hälften av mjölken i en bunke. Tillsätt sedan resten av mjölken, spenaten, saltet och blanda igen. 

3. Låt gärna smeten stå i 5 minuter innan du steker plättarna. Stek i ett plättlagg med smör.

Gluten/laktos

Plättarna innehåller gluten. Använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett vid laktosintolerans. 

  

Advertisements