På Kulturkollo är veckans tema generationer. Fanny ställer en klurig fråga som jag fått fundera på några dagar. För inte är det helt lätt att definiera sin generation.

– Berätta om en bok, film, musik och/eller TV-serie som definierar din generation, d.v.s. en bok, film, musik och/eller TV-serie som påverkat din generation fundamentalt (stort ord p.g.a. dramatiken, men du kanske kan komma på något som påverkade, i alla fall lite).

Tv-serien Nile City sändes första gången 1996, när jag gick på gymnasiet. Som jag minns det satt “alla” bänkade framför tv:n de kvällarna och sög in Killing-gängets absurda och ironiska humor. Serien påverkade hur vi skämtade med varandra och vilka ord vi använde. Den blev något som band oss samman och påverkade oss åt samma håll. Jag är inte alls säker på att Nile City hade fått samma genomslag några år tidigare eller senare, men just då, 1996, var tajmingen perfekt. Jag var 17 år när serien sändes. Det är en ålder då man påverkas mycket och söker sin identitet. För mig och många andra i den ironiska generationen blev Killinggänget och Nile City identiteten.

Nile City kan ses på Öppet arkiv

  

Bild från Öppet arkiv.