På fina bloggen Kulturkollo är det chicklit-tema, och det vill jag ju inte missa. (Även om jag ofta föredrar feelbad-böcker framför feelgood-böckerna). Chick-lit är lättsamma böcker med kvinnliga huvudpersoner som i första hand riktar sig till en kvinnlig publik. Chick-flick är motsvarigheten inom film. 

Lotta på Kulturkollo vill veta vilken som är vår favoritchick-flick, och vilken chick-lit vi tror skulle göra oss bra som film. 

Min favoritchick-flick är, utan större tvekan, Bridget Jones dagbok. Jag älskade boken, och tycker att filmen har fångat stämningen väl även den skiljer sig från boken på en del punkter. Filmen innehåller flera oförglömliga scener, som när Bridget ramlar av löpbandet, när hon äter glass och sjunger All by myself, samt när hon kysser mr Darcy i regnet. 

Andra chick-flick jag gillar: Pretty woman, Notting Hill, Sömnlös i Seattle.

Mitt förslag på chick-lit som skulle passa som chick-flick är Sonjas sista vilja. Boken handlar om fyra väninnor som hållit ihop i många år. Plötsligt avlider en av dem, och hennes testamente, Sonjas sista vilja, för de andras väninnornas liv i en helt ny riktning. Jag tror det upplägget med att följa de tre kvinnornas nya liv skulle vara ett riktigt fint upplägg för en chick-flick. 

Vilka chick-lit/chick-flick gillar du?

  

Bridget Jones dagbok – en underbar chick-lit och chick-flick.