I fredags kväll blev det bakstuga här hemma. Jag och äldsta dottern Sofia slog på stort och bakade Oreo-cupcakes. Riktigt fina blev de, och så grymt goda. Efter bakningen ställde Sofia upp på en intervju. 

Hur kom du på idén att baka Oreo-cupcakes?

Jag läste om det i min Julia-tidning.

Hur var det att baka kakorna?

Det var kul och lätt!

Fick du ta dig ett provsmak på smeten och frostingen när du bakade?

Ja. Jag var inte så förtjust i frostingen, men smeten var god.

Hur tyckte du kakorna smakade när de var färdiga?

De var goda och fina.

Har du något tips till den som ska baka Oreo-cupcakes?

Att inte äta upp all smet!

Receptet räcker till 12 cupcakes. För att det ska bli en Oreokaka på varje cupcake behöver du köpa 2 paket Oreokakor, varav 1/2 paket används till frostingen. Det blir några kakor över, men sådant brukar inte vara särskilt problematiskt. 

Oreo-cupcakes

2 ägg

1/2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 kryddmått salt

4 msk kakao

100 g smör 

Frosting

60 g rumsvarmt smör 

100 g naturell cream cheese

5 dl florsocker

1/2 paket Oreokakor 

Garnering

12 stycken Oreokakor

1. Sätt ugnen på 200 grader. 

2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt i en bunke.

3. Blanda mjöl, bakpulver, salt och kakao i en skål. Vänd sedan ner det i bunken. 

4. Smält smöret i en kastrull och blanda ner det i smeten. Rör eller vispa så att smeten blir jämn. 

5. Ställ 12 stadiga muffinsformar/cupcakesformar på en plåt och fördela smeten i formarna. 

6. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter. 

7. Frostingen: Lägg det rumsvarma smöret, cream cheese och florsocker i en bunke. Mosa ihop ingredienserna med en gaffel. 

8. Krossa 1/2 paket Oreokakor, exempelvis genom att lägga dem i en fryspåse och mosa med en kavel. Kom ihåg att knyta påsen!

9. Häll kaksmulorna i frostingen och blanda ordentligt. 

10. När cupcakesen svalnat kan du spritsa över frosting och dekorera med en Oreokaka.



Advertisements