Här blev det kyckling på fredag, och inte vilken kyckling som helst, utan en extra saftig variant med härliga smaker. Parmaskinka är bland det godaste jag vet, och när den fick hoppa in i ugnen tillsammans med kycklingen, grädde och balsamvinäger så kunde det inte bli annat än gott. Grymt gott.

Filéerna som jag köpt var ganska stora, så jag delade dem i två bitar.

Jag serverade kycklingen med wokade grönsaker, men det blir säkert gott med ris, couscous eller pasta också.

Receptet kommer från Arla.se



Kyckling med parmaskinka och balsamsås 

500 g kycklingfilé 

1 tsk salt

1 kryddmått svartpeppar 

2 tsk oregano

70 g parmaskinka

2 dl grädde

2 tsk balsamvinäger 

1 tsk kycklingfond

2 pressade vitlöksklyftor

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Krydda filéerna med salt, peppar och oregano.

3. Bryn filéerna i en stekpanna med smör eller olja.

4. Linda parmaskinka runt filéerna och lägg dem i en ugnsfast form.

5. Vispa ihop övriga ingredienser i en bunke, och häll sedan ner blandningen i formen. 

6. Tillaga i mitten av ugnen i ca 15 minuter. 

Gluten/laktos

Kycklingfond och balsamvinäger kan innehålla gluten, men i så liten mängd att det brukar sakna betydelse. Använd laktosfri grädde och välj laktosfritt matfett till stekning (t ex olja eller laktosfritt smör) vid laktosintolerans. 


Advertisements