I nyligen lästa boken Läsarna i Broken Wheel rekommenderar äter huvudpersonen Sara corn dogs hemma hos snyggingen Tom. Jag hade aldrig hört talas om maträtten och blev nyfiken. Corn dogs visade sig vara friterad korv, och frityrsmeten ska bland annat innehålla majsmjöl (därav namnet).

Det blir en variant på korv och bröd, där frityrsmeten får agera brödet. Det hela serveras förslagsvis med en klick ketchup, senap eller chilisås att doppa i.

Korvarna ska INTE stekas före friteringen.

Receptet kommer från Taffel.se

Corn dogs

10 grillkorvar

2,5 dl vetemjöl
2,5 dl majsmjöl
2 msk socker
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2,5 dl mjölk
1 ägg

Olja till fritering

10 grillspett

1. Torka korvarna torra med hushållspapper. Lägg korvarna åt sidan en stund.

2. Blanda de torra ingredienserna till frityrsmeten i en bunke.

3. Tillsätt mjölk och ägg. Vispa till en tjock, slät smet.

4. Värm oljan till 170 grader i en fritös eller tjockbottnad kastrull.

5. Doppa/rulla korvarna i frityrsmeten. Försök få hela korven täckt med smet.

6. Fritera korvarna i oljan tills de blivit gyllenbruna (knappt 5 minuter).

7. Ta upp korvarna och fäst dem på varsin grillpinne.

Gluten/laktos
Frityrsmeten innehåller gluten, men det finns säkert andra recept på frityrsmet utan gluten. Använd laktosfri mjölk vid laktosintolerans. Kolla innehållet i korven med avseende på gluten och laktos.

IMG_6373

Advertisements