Är du sugen på en lättläst och mysig feelgood-bok? I så fall kan Läsarna i Broken Wheel rekommenderar (Forum) av Katarina Bivald vara något för dig. Efter en lite trög början griper boken dag i dig, och du vill hela tiden läsa en sida till.

Sara, en ung svensk kvinna, lämnar sin skyddade tillvaro och åker till det lilla samhället Broken Wheel i Iowa för att träffa sin brevvän Amy. Men när hon väl kommer dit visar det sig att Amy har avlidit efter en tids sjukdom. Sara väljer ändå att stanna i Broken Wheel och får lära känna dess originella innevånare.

Sara har en stark kärlek till böcker, och det presenteras tydligt i boken. Förutom det tycker jag om att boken visar på människors möjlighet till förändring, och förmåga att gå emot omgivningens förväntningar. I övrigt tycker jag att boken saknar djup och att språket är bristfälligt. (Flera gånger tänkte jag att den nog var dåligt översatt, men så kom jag ihåg att den är ju skriven på svenska). Författaren kunde ha tagit större fasta att Saras och Amys brevväxling grundades i deras kärlek till böcker. De hade gärna fått diskutera böckerna mer i breven.

Men så, trots mina invändningar, grep boken tag i mig och fick mig att läsa i en rasande fart. Kanske är det ändå skönt med något lättsamt ibland. Även om inte kvaliteten är den bästa.

Andra som skrivit om boken: Annika Bengtsson, Beas bokhylla, Kattugglan, Bokus, Adlibris.

IMG_6417