Får jag presentera en fantastiskt god pastasås med lövbiff, champinjoner, crème fraiche och vitlök. Vi kallar den för Annie Lööf-biff, men om du hellre säger Stefan Löfven-biff så går det också bra.

Ett tips är att steka lövbiffen snabbt och på ganska hög värme. Lövbiffen får gärna vara lite röd, men ska inte bli torr.

Vanligtvis föredrar jag den fetare varianten av crème fraiche, men den här rätten blir bäst med lättcrème fraiche.

Servera gärna Annie Lööf-biffen med pasta och ruccolasallad.

Annie Lööf-biff

200 g färska champinjoner
1 msk smör eller olja
400 g lövbiff
2 dl lättcrème fraiche
1 klyfta vitlök
1 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar

1. Rensa och dela champinjonerna.

2. Stek champinjonerna i en stekpanna med smör eller olja. Stek så att champinjonerna förlorar det mesta av vattnet.

3. Dela lövbiffen i bitar och fräs den snabbt i stekpannan tillsammans med champinjonerna.

4. Häll i crème fraiche, pressad vitlök, salt och svartpeppar. Blanda, och låt såsen bli varm.

Gluten/laktos
Pastasåsen innehåller inte gluten, men välj glutenfri pasta eller annat tillbehör vid glutenintolerans. Använd laktosfri crème fraiche vid laktosintolerans.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/3ad/41011392/files/2015/01/img_6132.jpg