På söndag är det Fars dag, och för att påminna om det är uppdraget från Lyran att presentera tre böcker med pappor i handlingen.

Min pappa Ann-Christine, Ester Roxberg
Under barndomen var Esters pappa den där stora, trygga skäggiga mannen som gärna snickrade på huset. En självklar person som alltid fanns där. Men så förändras allt. Esters pappa börjar leva som kvinna, byter intressen och vill kallas för Ann-Christine. Ester vill respektera sin pappas val och beundra hans mod, men det är inte lätt när den välbekanta pappan blivit någon annan.

Lila hibiskus, Chimamanda Ngozi Adichie
Pappan i den här boken är sannerligen ingen förebild. Tvärt om! Men det är ett mycket spännande bortfrätt. Utåt sett är Eugen framgångsrik, djupt troende och under av generositet. Bakom hemmets väggar är han en grym despot som inte skyr några medel för att behålla makten över sin familj.

Vad min son behöver veta om världen, Fredrik Backman
Att bli förälder förändrar livet helt och hållet. Man uppfylls både av kärlek till barnet och oro för att någon ska hända ens teling. I en rad humoristiska betraktelser försöker pappan i Backmans bok förbereda sin som inför livet.

Psst! Kolla även in Kulturkollo som har pappatema hela veckan.

IMG_6025.JPG
Bilden kommer från godisboxen.se