Hemgjorda köttbullar är riktigt gott, och den här gången provade jag en lite annorlunda smaksättning med tomatpuré och oregano. Resultatet blev saftiga köttbullar med en lite italiensk känsla. Köttbullarna testades av 4 barn, som samtliga gav ett högt betyg, vilket kändes mycket hedrande. För att ge köttbullarna extra sting kommer jag nog pressa i en vitlöksklyfta nästa gång.

Saftiga köttbullar

1,5 dl mjölk eller vatten
0,5 dl ströbröd
400 g köttfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
1 msk tomatpuré
2 msk oregano

Till stekningen: 1 msk smör eller annat matfett.

1. Blanda vätskan och ströbrödet i en bunke. Låt stå ca 15 minuter.

2. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Låt gärna smeten stå till sig några minuter.

3. Rulla smeten till köttbullar.

4. Stek i en stekpanna med smör eller annat matfett. Stek tills köttbullarna är genomstekta, ca 5-10 minuter.

Gluten/laktos
Använd glutenfritt ströbröd vid glutenintolerans. Använd vatten eller laktosfri mjölk vid laktosintolerans och välj ett laktosfritt matfett till stekningen.

IMG_5993.JPG

Advertisements