Köttfärslimpa är en riktig favorit, och den här är dessutom både extra de lux och LCHF-anpassad. Välj någon. färskost du tycker verkar god. Jag använde Cantadou 4 peppar. Själv tyckte jag det verkade krångligt att linda bacon runt köttfärslimpan, men det gick faktiskt riktigt bra. Jag lyfte upp köttfärslimpan lite i taget och pillade in baconskivorna.

Servera gärna köttfärslimpan med brunsås och broccoli. (Övriga familjen ät även potatis till.)

Är du sugen på amerikans köttfärslimpa? Kolla in mitt recept på All-american meatloaf.

Köttfärslimpa med bacon och färskost

400-500g köttfärs
2 ägg
1 kryddmått svartpeppar
1/2 tsk salt
125 g färskost
125 g bacon

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda köttfärs, ägg, peppar och salt i en bunke.

3. Lägg blandningen i en ugnsfast form forma till en limpa med platt ovansida.

4. Gör en fördjupning längs mitten på hela limpan och klicka i färskosten. Nyp ihop köttfärsen så att den täcker osten.

5. Linda baconskivor runt köttfärslimpan.

6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.

Gluten/laktos
Köttfärslimpan innehåller inte gluten. Använd laktosfri färskost vid laktosintolerans.

IMG_5959.JPG

IMG_5958.JPG

Advertisements