Blomkålsröra med mozzarella är en av mina favoriter just nu. Det är gott, snabblagat och passar att äta till många olika rätter. Idag fick röran sällskap med gravad lax och bearnaisesås på lunchtallriken. Blomkålsröra passar vid LCHF-kost, men rekommenderas varmt även till alla andra matglada personer. Jag brukar inte tillsätta någon mer kryddning än vitlöken, men den som vill kan exempelvis ha på svartpeppar, muskot, timjan eller basilika. Receptet räcker till två portioner.

Blomkålsröra med mozzarella

Ca 1/2 blomkålshuvud
1/2 tsk salt
200 g mozzarellaost
1/2-1 vitlöksklyfta
Ev. kryddning

1. Dela blomkålshuvudet i bitar och koka tills bitarna blivit mjuka, 5-10 minuter. Häll av vattnet.

2. Dela mozzarellan i små bitar och blanda med blomkålen. Pressa vitlöken och tillsätt den.

3. Smala av och tillsätt eventuell kryddning.

Gluten/laktos
Blämkåksröran är glutenfri. Använd laktosfri mozzarellaost vid laktosintolerans.

IMG_5950.JPG

IMG_5951.JPG