Jag har testat några olika recept på LCHF-pannkakor. Ett smakade bröd och en annan gång blev pannkakorna mest som.., hm, slajm. Därför var glädjen extra stor när jag sprang på det här med kesoplättar. Lätta att laga och riktigt gott. Jag serverade plättarna med färska bär, men nästa gång blir det kanske ost och skinka. Eller varför inte créme fraiche och en bit rökt lax?

I receptet står det att smeten ska blandas med en stavmixer. För mig som inte äger någon fungerande stavmixer fick det bli slev och elvisp istället, vilket funkade riktigt bra det med.

Receptet ger 6-8 plättar och kommer från CeciliaFolkesson.se.

Kesoplättar

2 ägg
250 g keso
1 msk fiberhusk
1 nypa salt
1 nypa vaniljpulver

1. Blanda samtliga ingredienser i en bunke och mixa ihop med en stavmixer.

2. Stek i smör eller kokosfett. Stek på ganska låg värme, ca 5 minuter på varje sida.

Gluten/laktos
Plättarna är fria från gluten. Använd laktosfri keso vid laktosintolerans.

IMG_5923.JPG

Advertisements