Den här hösten är jag med i Pocketlovers utmaning Tre på tre som går ut på att under tre månader läsa tre böcker inom ett valfritt tema. Mitt val föll på tre ungdomsböcker, och först ut blev Wallflower (Gilla böcker) av Stephen Chbosky.

Boken är skriven i brevform, med tonåringen Charlie som avsändare och en anonym mottagare. Vi får följa Charlie genom kärleksbekymmer, fester och sorg. Under de två terminer vi får följa Charlie utvecklas han som person och tar steget från att vara en åskådare till att delta i livet.

Jag har alltid varit svag för brevromaner, och Wallflower är absolut inget undantag. Det känns väldigt personligt att få lära känna Charlie genom hans brev, och Chbosky lyckas verkligen få till ett språk som känns trovärdigt för en tonårskille. Boken innehåller flera referenser till såväl böcker som musik, och det är jag ju också väldigt svag för. Så, en stor PUSS till Wallflowerfrån mig!

Sedan har jag den stora turen att få umgås med Wallflower en stund till, trots att den är utläst. Jag och vännen/arbetskompisen N ska nämligen gå på bokcirkelträff för att diskutera så väl boken som filmen, och det ser jag fram emot.

IMG_5915.JPG