Persikor är egentligen ingenting som hör hemma i LCHF-kost, men eftersom just de här persikorna odlats i mina föräldrars växthus så ville jag göra något extra gott av dem. Resultatet blev en LCHF-paj. Kolhyrathalten i persikorna till trots!

Jag tyckte pajen blev väldigt god, i synnerhet när den stått till sig en stund. Servera gärna pajen med en klick vispgrädde.

Persikopaj

8-10 persikor
125 g smör
3 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl

2 dl grädde
2 äggulor

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skålla persikorna några sekunder i kokande vatten. Skala, dela i halvor och ta bort kärnorna.

3. Blanda ihop smör, mandelmjöl och kokosmjöl i en bunke.

4. Kläm ut degen i en pajform och lägg på persikohalvorna med den kupade sidan uppåt.

5. Grädda mitt i ugnen 15 minuter.

6. Vispa grädden under tiden, och tillsätt äggulorna.

7. Häll gräddblandningen över persikorna och grädda i ytterligare ca 15 minuter.

Gluten/laktos
Pajen är fri från gluten. Välj laktosfri grädde och laktosfritt smör vid laktosintolerans.

IMG_5847.JPG