Kanske kan namnet orientalisk korvstroganoff låta aningen märkligt. Falukorv är ju ingenting man brukar förknippa med Orienten. (Var nu Orienten egentligen ligger.) Jag åt den här maträtten i min barndom, och på 70/80-talet räckte det med curry och frukt för att en maträtt skulle vara exotisk, ja rent av orientalisk. Den här stroganoffen går snabbt att laga, är smakrik, och mycket god. Jag serverade stroganoffen med ris och wokade grönsaker.

Kanske, kanske förvånar det någon vän i verkliga livet att jag äter falukorv, eftersom jag snudd på haft fobi för den rätten. Tja, det gäller att möta sina demoner och våga inse att falukorv kan vara riktigt gott.

Orientalisk korvstroganoff

1 grönt äpple
1 gul lök
400-500 g falukorv
1 msk olja
2 msk curry
500 g passerade tomater
0,5-1 tsk salt
0,5 dl grädde

1. Skala äpplet och dela det i bitar. Skala och finhacka löken. Skär korven i strimlor.

2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Tillsätt curry, lök, äpple och korv. Stek under omrörning i några minuter.

3. Tillsätt tomater, salt och grädde. Koka upp korvstroganoffen under omrörning.

Gluten/laktos
Kontrollera falukorven med avseende på gluten och laktos. Använd laktosfri grädde vid laktosintolerans.

20140630-222701-80821268.jpg